top of page
NUVARANDE COCKRAR PÅ KENNEL MERYL

Idag finns det två jaktcockrar i vår ägo;  Ch Chyknell Curlew och Meryl Black Mohair.  En utställningscocker; Northworth Crown Painted Blue finns också på plats.

NUVARANDE JAKTCOCKRAR

NUVARANDE UTSTÄLLNINGSCOCKER

Ch CHYKNELL CURLEW

e: FTCH Mallowdale Gun
u: FTCH Chyknell Hidie

född: 2009 02021

Uppf: Mr J Shotton

För många år sedan var jag och Paul på det brittiska mästerskapet i England och jag fick se en fantastisk tik som jag blev förälskad i. Det var Chyknell Jessica ägd av gentlemannen Joe Shotton. Bilden av Jessica har funnits på min näthinna länge och hon har dessutom visat sig vara av yttersta klass som avelstik. 2013 fick vi fått förmånen att köpa en tik, Chyknell Curlew, som är just barnbarn till Jessica. 

 

Det är förstås alltid lika spännande att pröva sina vingar med en ny förmåga och i ett parsläppsprov på fantastiska marker på Trystorps Gård utanför Örebro skördade Chyknell Curlew  framgångar. Provet som dömdes av den brittiske domaren Michael Walsh och den svenske Jörgen Andersson, gjorde Meg en mycket bra prestation i konkurrens mot 17 andra segrarklasshundar och vann alltihopa med CERT. En stor prestation av den lilla arbetsmaskinen Meg. Under de kommande åren fortsatte Meg med sina framgångar, nu förd av Paul. Meg blev svensk jaktchampion 2014 och vann samma år dessutom det danska cockermästerskapet. Året 2015 kröntes av att hon vann det svenska cockermästerskapet. Meg är nu pensionerad och lever ett gott och stillsamt liv som sällskapshund

Ch NORTHWORTH CROWN PAIENTED BLUE

u: Ch Lindridge Bolt from the Blue

e: Northworth Yeave Ho

född: 2019 02 24

uppf: Nina Kauhanen

Cartie är en blå hane med stor livslust, iver och engagemang. En riktigt glad typ som är orädd för det mesta och tar livet med entusiasm. 

 

Han är höftledsröntgad A-A, ögonlyst ua (ht 2020), DNA-testad fri avseende AON, prcd-PRA och FN.

 

Trots att det har blivit få utställningar pga pandemin så har han blivit både svensk och norsk champion. Det krävdes 5 svenska utställningar och två norska för att nå dessa meriter. Vi hoppas förstås att det ska bli fler utställningar så att han får tillfälle att visa upp den glada och positiva kille han är.  

Cartie_5_månader.jpg

Överst Cartie vid 17 månaders ålder, i mitten vid 5 månaders och nederst vid 7 veckors ålder. Dem översta viden visar Cartie på sin första utställning då han blir BIS-3. Den nedre videon är från utställning i Rättvik 2021 då han blir champion.

Cartie 7 veckor.jpg
MERYL BLACK MOHAIR

e: Chyknell Warbler Of Woodash

u: Flushpoint What a Breeze

född: 20170812

Uppf: Maria Müllersdorf

Meryl Black Mohair aka Lilla Mo, är stamtavlemässigt en mix av Timsgarry Bell (Sisi) och Chyknell Curlew (Meg). På fädernet går det tillbaka på Meg och på mödernet på Sisi. Hon är lite annorlunda i typen jämfört med både Meg och Sisi. Lilla Mo är mer kvadratisk. En mycket busig, vänlig och tålig liten tik har det visat sig vara - i varje fall när det leks med borzoien Regna. Hon har startat på jaktprov som hittills resulterat i ett 2:a pris i ökl som bästa resultat.  Hon är höftledsröntgad med A-A och ögonlyst ua (hösten 2020).  Nedanstående video från januari 2020, visar Lilla Mo i arbete för första gången efter en konvalescens sedan vi fått kupera hennes svans pga skador.

Lilla Mo 20210117web.jpg
Cartie huvud 2021.jpg
Cartie Norge 2020.jpg
bottom of page