top of page
NUVARANDE COCKRAR PÅ KENNEL MERYL
(Länkarna på hundarnas namn går till SKK Hunddata - informationen på de äldsta  hundarna är ej fullständig) 

Idag finns det två jaktcockrar i vår ägo; Meryl Black Mohair och Meryl Silk.  En utställningscocker; Northworth Crown Painted Blue finns också på plats.

NUVARANDE JAKTCOCKRAR

NUVARANDE UTSTÄLLNINGSCOCKER

MERYL BLACK MOHAIR

e: Chyknell Warbler Of Woodash

u: Flushpoint What a Breeze

född: 20170812

Uppf: Maria Müllersdorf

Lilla Mo 20210117web.jpg

Meryl Black Mohair aka Lilla Mo, är stamtavlemässigt en mix av Timsgarry Bell (Sisi) och Chyknell Curlew (Meg). På fädernet går det tillbaka på Meg och på mödernet på Sisi. Hon är lite annorlunda i typen jämfört med både Meg och Sisi. Lilla Mo är mer kvadratisk.

 

En mycket busig, vänlig och tålig liten tik har det visat sig vara - i varje fall när det leks med borzoien Regna. Hon har startat på jaktprov som hittills resulterat i ett 2:a pris i ökl som bästa resultat.  Hon är höftledsröntgad med A-A och ögonlyst ua (hösten 2020). 

 

Nedanstående video från januari 2020, visar Lilla Mo i arbete för första gången efter en konvalescens sedan vi fått kupera hennes svans pga skador.

Ch NORTHWORTH CROWN PAIENTED BLUE

u: Ch Lindridge Bolt from the Blue

e: Northworth Yeave Ho

född: 2019 02 24

uppf: Nina Kauhanen

Cartie huvud 2021.jpg

Cartie är en blå hane med stor livslust, iver och engagemang. En riktigt glad typ som är orädd för det mesta och tar livet med entusiasm. 

 

Han är höftledsröntgad A-A, ögonlyst ua (ht 2020), DNA-testad fri avseende AON, prcd-PRA och FN.

 

Trots att det har blivit få utställningar pga pandemin så har han blivit både svensk och norsk champion. Det krävdes 5 svenska utställningar och två norska för att nå dessa meriter. Vi hoppas förstås att det ska bli fler utställningar så att han får tillfälle att visa upp den glada och positiva kille han är.  

Cartie Norge 2020.jpg
Cartie_5_månader.jpg
MERYL SILK

e: Meulengrath Spectre 

u: Meryl Black Mohair

född: 2022 04 06

Uppf: Maria Müllersdorf

Meryl Silk 20240204a.jpg

Meryl Silk - kallad Bonnie B - är dotter till Meryl Black Mohair. Hennes pappa valdes huvudsakligen för att han i sin tur är efter Ch Kiltonbeck Rollo. Rollo finns i Storbritannien och har dels vunnit det brittiska mästerskapet, dels visat sig vara en god avelshane. 

Bonnie B är en liten tik som ärvt mycket av det goda från sin mor - blir aldrig upphetsad, går per automatik fot utan att dra och verkar inte förskräckas av något. 

Jag har upplevt henne som en "slow-starter" och har därför gått långsamt fram i träningen. Jag har stora förhoppningar på henne som jakthund.

Hon är höftledsröntgad med B på båda höfter.

Cartie 7 veckor.jpg

Överst Cartie vid 17 månaders ålder, i mitten vid 5 månaders och nederst vid 7 veckors ålder. Dem översta viden visar Cartie på sin första utställning då han blir BIS-3. Den nedre videon är från utställning i Rättvik 2021 då han blir champion.

bottom of page