© 2018 maria müllersdorf

NUVARANDE HUNDAR PÅ KENNEL MERYL

Idag finns det fyra jaktcockrar; Ch Timsgarry Bell, Ch Chyknell Curlew, Meryl IRL och Meryl Black Mohair.  En utställningscocker; Travis Game for a Fool samt en borzoi Borscana Open Skies och en pekingese Empress Eternal Flame of Lionheart, som jag förvaltar och äger på kennel Meryl. En salig blandning skulle man kunna säga vilket nog stämmer. Men en härlig cocktail är det allt.

Ch TIMSGARRY BELL 
e: FTCH Argyll Warrior, 
u: FTCH Timsgarry Kelly 

född: 2005 06 05
uppf: Simon Tyres, England

Timsgary Bell (Sisi) är den äldsta jaktcockern (född 2005) och var en fantastisk jakthund och talang. Det är många fantastiska upplevelser vi haft ihop både i vardag, träning, jakter och jaktprov.

Jag kunde inte motstå erbjudandet om att ta emot den svarta lilla tiken Timsgarry Bell! Lilla "Sisi" charmade mig fullständigt med hela sin uppenbarelse. Både utseende och sätt fick mig att genast tänka på gamla Vagnmakarens Ellen som hade precis samma "gräddfläck" på hakan och i hennes fullständigt trygga sätt att möta omvärlden. Det fick mig också att tänka på när jag gick som åskådare på ett jaktprov i Skåne med Ellen 12 veckor gammal i famnen och sedan alla upplevelser jag fick med Ellen. Det var grejer det! Att båda Sisi's föräldrar är champions är förstås som grädde på moset. 


Sisi debuterade på jaktprov 2006 i Unghundsderbyt på Öster Malma som dömdes av de irländska domarna Norman Blakeney och Padraige McMahon. Trots att det var första gången som Sisi var på jaktprov och att det fanns en ordentlig konkurrens från de andra hundarna, blev hon placerad 4:a. Lite strul vid apporteringen. Husse som förde Sisi använde fel kommando och Sisi förstod inte vad som krävdes av henne. När han väl sa det förlösande ordet "apport" stack hon som en pil och hämtade den skjutna fasanen. Sisi har

startat på fem jaktprov samt i Unghundsderbyt samt på SM Cocker ett flertal gånger. De fem jaktprovsstarterna har resulterat i ett svenskt jaktchampionat. Bilden hon sitter är från SM 2007 då hon sitter väntar på att få börja jobba. Vi fick stanna och vänta på det andra ekipaget - minuter som kändes långa som timmar (foto: Anneli Sundkvist).  

Nedan är en video med mig och Sisi från 2010 då hon var fem år gammal - i sin prime time! Nu lever Sisi som en stillsam och tämligen döv sällskapshund men fortfarande spritter det till i den gamla damen - så än finns det energi till en liten runda på tomten då fasanerna stökar runt allt för mycket.

Ch CHYKNELL CURLEW

e: FTCH Mallowdale Gun
u: FTCH Chyknell Hidie

född: 2009 02021

Uppf: Mr J Shotton

För många år sedan var jag och Paul på det brittiska mästerskapet i England och jag fick se en fantastisk tik som jag blev förälskad i. Det var Chyknell Jessica ägd av gentlemannen Joe Shotton. Bilden av Jessica har funnits på min näthinna länge och hon har dessutom visat sig vara av yttersta klass som avelstik. 2013 fick vi fått förmånen att köpa en tik, Chyknell Curlew, som är just barnbarn till Jessica. 

 

Det är förstås alltid lika spännande att pröva sina vingar med en ny förmåga och i ett parsläppsprov på fantastiska marker på Trystorps Gård utanför Örebro skördade Chyknell Curlew  framgångar. Provet som dömdes av den brittiske domaren Michael Walsh och den svenske Jörgen Andersson, gjorde Meg en mycket bra prestation i konkurrens mot 17 andra segrarklasshundar och vann alltihopa med CERT. En stor prestation av den lilla arbetsmaskinen Meg. Under de kommande åren fortsatte Meg med sina framgångar, nu förd av Paul. Meg blev svensk jaktchampion 2014 och vann samma år dessutom det danska cockermästerskapet. Året 2015 kröntes av att hon vann det svenska cockermästerskapet. Precis som Sisi är Meg pensionerad och lever ett gott och stillsamt liv som sällskapshund

MERYL IRL

e: Olica's Gad

u: Ch Chyknell Curlew

Född: 20160119

Uppf: Maria Müllersdorf

Meryl IRL, till vardags kallad Gullegull är från Megs andra kull i Sverige. Hon är till utseendet väldigt lik Timsgarry Bell och även i viss mån till sättet. Den seriösa träningen kommer att genomföras år 2018 och det ska verkligen bli spännande och se hur hon utvecklas.  Hon måste förstås höftledsröntgas, ögonlysas, starta med framgång på jaktprov men om allt går bra, kanske det blir en kull valpar kommande år.

MERYL BLACK MOHAIR

e: Chyknell Warbler Of Woodash

u: Flushpoint What a Breeze

född: 20170812

Uppf: Maria Müllersdorf

Meryl Black Mohair aka Lilla Mo, är stamtavlemässigt en mix av Timsgarry Bell och Chyknell Curlew. På fädernet går det tillbaka på Meg och på mödernet på Sisi. Hon är ganska annorlunda i typen jämfört med både Meg och Sisi. Lilla Mo är mycket mer kvadratisk. En mycket busig, vänlig och tålig liten tik har det visat sig vara - i varje fall när hon leker (eller leks med) med borzoien Regna. Det ska bli roligt att påbörja  grundträningen med henne under 2018. Orädd har hon i varje fall varit ända sedan valpben - se video nedan.

TRAVIS GAME FOR THE FOOL

u: Ch Travis Upside of Anger

e: Travis Belle of the Ball

född: 2014 12 28

uppf: Kari Haave

Ian är en svart hane med en härlig utstrålning - när han vill. Tyvärr har han inte tyckt att det där med utställningar är så roligt och därför har han ställts ut väldigt sparsamt. Vi avvaktar och ser om tiden kan göra att han mognar in i uppgiften.  Han ligger mig väldigt varmt om hjärtat då hans far är helbror till min älskade Travis Able and Willing. På mödernet är det systern till min lika älskade Travis Rear of the Year. Två hundar som jag fick ha alldeles för kort tid till låns.  Foton är av Ian när han är 2 månader gammal - så fin redan då... och 3 år senare