NUVARANDE COCKRAR PÅ KENNEL MERYL

Idag finns det tre jaktcockrar i vår ägo;  Ch Chyknell Curlew, Meryl IRL och Meryl Black Mohair.  En utställningscocker; Northworth Crown Painted Blue finns också på plats.

Ch CHYKNELL CURLEW

e: FTCH Mallowdale Gun
u: FTCH Chyknell Hidie

född: 2009 02021

Uppf: Mr J Shotton

För många år sedan var jag och Paul på det brittiska mästerskapet i England och jag fick se en fantastisk tik som jag blev förälskad i. Det var Chyknell Jessica ägd av gentlemannen Joe Shotton. Bilden av Jessica har funnits på min näthinna länge och hon har dessutom visat sig vara av yttersta klass som avelstik. 2013 fick vi fått förmånen att köpa en tik, Chyknell Curlew, som är just barnbarn till Jessica. 

 

Det är förstås alltid lika spännande att pröva sina vingar med en ny förmåga och i ett parsläppsprov på fantastiska marker på Trystorps Gård utanför Örebro skördade Chyknell Curlew  framgångar. Provet som dömdes av den brittiske domaren Michael Walsh och den svenske Jörgen Andersson, gjorde Meg en mycket bra prestation i konkurrens mot 17 andra segrarklasshundar och vann alltihopa med CERT. En stor prestation av den lilla arbetsmaskinen Meg. Under de kommande åren fortsatte Meg med sina framgångar, nu förd av Paul. Meg blev svensk jaktchampion 2014 och vann samma år dessutom det danska cockermästerskapet. Året 2015 kröntes av att hon vann det svenska cockermästerskapet. Meg pensionerad och lever ett gott och stillsamt liv som sällskapshund

MERYL IRL

e: Olica's Gad

u: Ch Chyknell Curlew

Född: 20160119

Uppf: Maria Müllersdorf

Meryl IRL, till vardags kallad Gullegull är från Megs andra kull i Sverige. Hon är till utseendet väldigt lik Timsgarry Bell och även i viss mån till sättet. Gullegull samägs med Grete Bauer och de bor i Oslo, Norge. Grete har startat Gullegull på jaktprov och erhållit ett andra pris i ökl. Hon är höftledsröntgad  och ögonlyst ua. Under våren 2020 kommer hon att ha en kull valpar om allt går som det ska.  

MERYL BLACK MOHAIR

e: Chyknell Warbler Of Woodash

u: Flushpoint What a Breeze

född: 20170812

Uppf: Maria Müllersdorf

Meryl Black Mohair aka Lilla Mo, är stamtavlemässigt en mix av Timsgarry Bell (Sisi) och Chyknell Curlew (Meg). På fädernet går det tillbaka på Meg och på mödernet på Sisi. Hon är ganska annorlunda i typen jämfört med både Meg och Sisi. Lilla Mo är mycket mer kvadratisk. En mycket busig, vänlig och tålig liten tik har det visat sig vara - i varje fall när det leks med borzoien Regna. Hon startade på jaktprov hösten 2019 och fick ett 3:e pris i ökl (efter viss strul med apportering). Hon är höftledsröntgad med A.  

NORTHWORTH CROWN PAIENTED BLUE

u: Ch Lindridge Bolt from the Blue

e: Northworth Yeave Ho

född: 2019 02 24

uppf: Nina Kauhanen

Cartie är en blå hane med stor livslust, iver och engagemang. En riktigt glad typ som är orädd för det mesta och tar livet med entusiasm. Jag ser fram emot att få ställa honom i utställningsringarna. Han är höftledsröntgad A, testad för AON clear och är hereditärt fri för prcd-PRA och FN. 

Cartie vid 7 veckor och 5 månaders  samt 17 månaders ålder. I videon är 8 månader på sin första utställning då han blir BIS-3

© 2018 maria müllersdorf