NUVARANDE COCKRAR PÅ KENNEL MERYL

Idag finns det tre jaktcockrar i vår ägo;  Ch Chyknell Curlew, Meryl IRL och Meryl Black Mohair.  En utställningscocker; Northworth Crown Painted Blue finns också på plats.

Ch CHYKNELL CURLEW

e: FTCH Mallowdale Gun
u: FTCH Chyknell Hidie

född: 2009 02021

Uppf: Mr J Shotton

För många år sedan var jag och Paul på det brittiska mästerskapet i England och jag fick se en fantastisk tik som jag blev förälskad i. Det var Chyknell Jessica ägd av gentlemannen Joe Shotton. Bilden av Jessica har funnits på min näthinna länge och hon har dessutom visat sig vara av yttersta klass som avelstik. 2013 fick vi fått förmånen att köpa en tik, Chyknell Curlew, som är just barnbarn till Jessica. 

 

Det är förstås alltid lika spännande att pröva sina vingar med en ny förmåga och i ett parsläppsprov på fantastiska marker på Trystorps Gård utanför Örebro skördade Chyknell Curlew  framgångar. Provet som dömdes av den brittiske domaren Michael Walsh och den svenske Jörgen Andersson, gjorde Meg en mycket bra prestation i konkurrens mot 17 andra segrarklasshundar och vann alltihopa med CERT. En stor prestation av den lilla arbetsmaskinen Meg. Under de kommande åren fortsatte Meg med sina framgångar, nu förd av Paul. Meg blev svensk jaktchampion 2014 och vann samma år dessutom det danska cockermästerskapet. Året 2015 kröntes av att hon vann det svenska cockermästerskapet. Meg är nu pensionerad och lever ett gott och stillsamt liv som sällskapshund

MERYL IRL

e: Olica's Gad

u: Ch Chyknell Curlew

Född: 20160119

Uppf: Maria Müllersdorf

Meryl IRL, till vardags kallad Gullegull är från Megs andra kull i Sverige. Hon är till utseendet väldigt lik Timsgarry Bell och även i viss mån till sättet. Gullegull samägs med Grete Bauer och de bor i Oslo, Norge. Grete har startat Gullegull på jaktprov och erhållit ett andra pris i ökl i Sverige och ett första pris i Norge. Hon är höftledsröntgad  och ögonlyst ua. 

MERYL BLACK MOHAIR

e: Chyknell Warbler Of Woodash

u: Flushpoint What a Breeze

född: 20170812

Uppf: Maria Müllersdorf

Meryl Black Mohair aka Lilla Mo, är stamtavlemässigt en mix av Timsgarry Bell (Sisi) och Chyknell Curlew (Meg). På fädernet går det tillbaka på Meg och på mödernet på Sisi. Hon är lite annorlunda i typen jämfört med både Meg och Sisi. Lilla Mo är mer kvadratisk. En mycket busig, vänlig och tålig liten tik har det visat sig vara - i varje fall när det leks med borzoien Regna. Hon har startat två gånger på jaktprov med ett 2:a pris i ökl. Förhoppningen är att hösten 2021 ska erbjuda Coronafria jaktprov som hon kan starta på. Hon är höftledsröntgad med A-A och ögonlyst ua (hösten 2020).  Nedanstående video från januari 2020, visar Lilla Mo i arbete för första gången efter en konvalescens sedan vi fått kupera hennes svans pga skador.

Lilla Mo 20210117web.jpg
Lilla Mo 20210117b.jpg
Lilla Mo c;a 8 veckor leker med liv och lust med borzoien Regna 
NORTHWORTH CROWN PAIENTED BLUE

u: Ch Lindridge Bolt from the Blue

e: Northworth Yeave Ho

född: 2019 02 24

uppf: Nina Kauhanen

Cartie är en blå hane med stor livslust, iver och engagemang. En riktigt glad typ som är orädd för det mesta och tar livet med entusiasm.  Han är höftledsröntgad A-A, ögonlyst ua (ht 2020) testad för AON clear och är hereditärt fri för prcd-PRA och FN. Det har blivit få utställningar pga pandemin men har fått ett "storcert" och ett reservcert i Norge. Förhoppningsvis blir 2021 ett bättre utställningsår.

Cartie 7 veckor.jpg

Cartie vid 7 veckor och 5 månaders  samt 17 månaders ålder. I videon är 8 månader på sin första utställning då han blir BIS-3

Cartie 20200730.jpg