top of page
AKTUELL KULL

Nu har Meryl Black Mohair fått sina valpar. De föddes den 11 och 12 maj och det blev två tikar (brun och svart) och fyra hanar (tre svarta och en svart/vit (blir eventuellt blue roan). Tikarna är tingade till tidigare valpköpare och en hane stannar på kenneln. Alla valpar mår fint och Lilla Mo sköter dem på bästa sätt. Allt är lugnt och stadigt.  Om du är intresserad är du välkommen att höra av dig.

 PLANERADE KULLAR

Vi planerar att ta en sista kull på Meryl Black Mohair (Lilla Mo). Nu den 20 april kan vi konstatera att hon definitivt är dräktig och vi ser fram emot den här kullen med stor tillförsikt.

 

Hon är parad den 11 och 12 mars och valpar förväntas omkring mitten av maj. Pappan till valparna är Tiptopjack Wildfire (Fire) med en  brittisk stamtavla jag bara kunnat drömma om.

Fire´s pappa är FTCH Mallowdale Quad, vilken egentligen var mitt förstahandsval till parningen. Quad som har en mycket framgångsrik provhistorik, har även visat sig vara av yppersta klass som avelshund. Till 2024 års mästerskap i Storbritannien, var Quad far till 8 st som kvalificerat sig till mästerskapet. Resultatet lät inte vänta på sig - FTCH Endashaw Desire segrade och Popsheat Abbie blev tvåa. Båda efter Quad. Utöver detta fick fyra av de övriga avkommorna Diploma of Merit som är en utmärkelse för mycket gott arbete till hundar som ej placerat sig.  (För att kvalificera sig till mästerskapet i England krävs en förstaplacering i deras segrarklass - open stake). 

 

Mamma till Fire är FTCH Tiptopjack Firebug, ofta nämnd som den bästa tiken man idag kan finna på jaktprov. Hon har extremt fina framgångar där de sex första starterna  resulterat i vinnare i novice, 4 x vinnare i open, vinnare av det Irländska mästerskapet (2021) och slutligen 3:a i det brittiska mästerskapet (2022). I det sistnämnda var hon dessutom dräktig i femte veckan och fick en hård första prövning utan vilt i 45 minuter i tuffaste terräng.  Årets mästerskap 2024 blev Firebug återigen 3:a, efter Mallowdale Quads två avkommor. 

När jag fick veta att det fanns en snart 2 årig hane med Mallowdale Quad som pappa och Tiptopjack Firebug som mamma, var det inte ett svårt beslut att efterhöra om jag fick använda honom. Vid parningen mötte jag en mycket välkonstruerad hane, mjuk och tillgänglig i sättet som utförde sitt uppdrag med glans. Jag kunde inte vara mer nöjd.

Tiptopjack Wildfire

Lilla Mo 20210117web_edited.jpg

Meryl Black Mohair

bottom of page