Whaupley Astrid  

e: GBFTCH Whaupley Reiver
u: Nancarrow Cinamon
född: 2004 10 01
uppfödare: Andy & Fiona Robinson, England
Höfter: A

Ögon:
Inavelsgrad: 5.1 %
Bästa provmerit: 1:a HP ökl (2007)

Stamtavla: Se nedan

Whaupley Astrid (Rosie) är en av sju valpar som föddes i England hos Andy och Fiona Robinson och som kom till Sverige vid 9 veckors ålder tillsammans med tre kullsyskon och sin mamma. Detta är två valpar som präglas av ett ytterst stabilt temperament och full tillförsikt till livet. Hemresan till Sverige startade tidigt på morgonen i England, valparna fick åka bil i närmare 6 timmar, sedan vara med om allt vad det innebär att förflyttas inom en flygplats med buller och bång, flyga i två timmar, lastas ur planet och sedan åka bil 1,5 tim. Vi kom hem vid midnatt, kolsvart ute, in i en ny kennel, massa hundar som skäller - allt som skulle kunna förskräcka en liten valp. Men icke - Java nedärver sin fantastiska mentalitet - livet är bara stenkul. Valparna sprang in i kenneln, fram till de stora hundarna, underkastade sig och fortsatte sedan i full fart med lek och stoj. Inga ledsamheter här inte. Summa summarum - det gick precis så bra som jag hoppats på. Jag behöver väl inte säga hur glad Java var när hon kom hem - för att inte tala om hur glad jag är för att ha fått hem henne! Valparna fann sina nya hem hos Pia och Torbjörn Augustinsson (Whaupley Ulrica), hos Nina Menna och Ulla Ritamäki (Whaupley Anniken). Tiken Whaupley Astrid är kvar i Strängnäs på kennel Meryl och hanen Whaupley Simon of Meryl bor hos Sara Cannervik i Uppsala. 

Det är full fart från morgon och kväll och vintern 2005/2006 med sin snö erbjuder många rusher med kompisarna.

Jaktprov
Rosie gjorde sin jaktprovsdebut på Hässelbyholm den 20 oktober 2007 för engelske domaren Jack Iliffe. Hon debuterade på jaktproven i öppenklass och det blev bästa tänkbara resultat - 1:a pris med HP. Domarens kritik löd:
Provförlopp:
Game cover, woodland and grass. 2 runs.
Fältarbete: 1 st run; Very nice hunter, well under control with no whistle. 2:nd run; Very nice hunt, a good find, well under control, marked well and retrieved.
Apportarbete: Difficult retrieve over water.

Rosie har utvecklats väldigt väl och hon startade även på SM 2007 och hade väldigt bra möjligheter till att ta sig igenom båda domarnas nålsögon (Andy Robinson och John Bailey). Tyvärr gjorde hennes orutin från jakter att hon strulade till det för sig i de sista skälvande minuterna i det andra släppet. Husse som förde henne tog på sig skulden för att inte stötta henne tillräckligt i de skarpa lägena. Å andra sidan var det hennes andra provstart och vi är mycket glada över att hon klarade sig så långt som hon gjorde. Men vi kommer igen!

Rosie har haft en kull 2008 med Priorsmeadow Spurt och kommer enligt planerna att paras årsskiftet 2011/2012. Se mer info på sidorna för planerade valpar

 

STAMTAVLA

GBFTCH
Whaupley Reiver

GBFTCH
Rigfot Teal

Anahar Wirlwind

GBFTCH James of Anahar
GBFTCH Tayburn Valentina of Anahar

Beechcrof Raven

-
-

Maesydderwen Suki

GBFTCH Maesydderwen Jackdaw

GBFTCH Housty Solo
GBFTCH Wintonwildfowl Dottorel

GBFTCH Wernffrwd Kathleen

GBFTCH
Maesydderwen Kestrel
GBFTCH Wernffrwd Silk

 Nancarrow Cinamon

GBFTCH
Maesydderwen Kestrel

GBFTCH  
Swallowlaw Snipe  

GBFTCH Smut of Jordieland  
Misty Law Katy 

GBFTCH  
Wernffrwd Melyngoch 

GBFTCH Rhu of Migdale
GBFTCH  
Gwibernant Snake 

Nancarrow Fire´n Ice

GBFTCH
Maesydderwen Kestrel 

GBFTCH Swallowlaw Snipe 
GBFTCH  
Wernffrwd Melyngoch 

GBFTCH Bournepark Blaze of Nancarrow 

GBFTCH Swallowlaw Snipe  
GBFTCH Wernffrwd Pawn