Spanielnytt ...(2015)
En sida med lite smått och gott från kennel Meryl och från spanielvärlden

 
20151231
Chyknell Curlew är dräktig
Meg är parad med Olicas Gad och det är nu klart att hon är dräktig. Hon har just passerat sin 6 dräktighetsvecka och är du intresserad av denna kull är du förstås välkommen att höra av dig. Hennes tidigare kull i Sverige har visat sig ge livliga, glada och intensiva valpar. Jag ser verkligen fram emot denna kull!
20150620
Valpar 6 veckor nu
Valparna har blivit 6 veckor och nu är alla sålda. De har flyttat ut i kenneln där de stortrivs med alla de andra stora grabbarna och tjejerna. Jackie är en fantastisk mamma som met ett stoiskt lugn betraktar och hanterar de små.
20150530
Valpar till salu
Nu är valparna tre veckor och som synes på bilden börjar det bli trångt. I dagsläget finns det 2 hanar kvar till salu. Hör gärna av dig om du är intresserad.
20150508
Nu är valparna här
Den 8 maj födde Jackie sina valpar. Det blev en stor kull - 9 st, 4 tikar, 5 hanar. Valpar och Jackie mår fint och nu håller vi tummarna för att det håller i sig. På bilden är de ungefär en vecka gamla.

20150406
Flushpoint What a Breeze troligen dräktig
Det mesta tyder på att Jackie är dräktig. Vi ser verkligen fram emot den här kullen som troligen blir den enda hos oss 2015. Är du intresserad av valp är du välkommen att höra av dig.

20150404
Ny förmåga på kennel Meryl
Jag har saknat en utställningscocker sedan Bungle flyttade till Norge och till min stora glädje och tillfredsställelse har lilla Ian flyttat in hos oss. Ian heter Travis Game for the Fool i sin stamtavla. Ian's pappa är Travis Upside of Anger och han i sin tur är helbror till min älskade Abel (Travis Able and Willing). Mamma är Travis Belle of the Ball - en superfin tik som jag alltid tyckt om. Ian kommer ha sällskap av sin syster Abby för att inte helt villa bort sig bland alla jakthundar.. Nu återstår bara en ivrig väntan och samtidigt glädje under tiden som Ian och Abby växer och blir mogna för utställning. Jag har aldrig varit särskilt road av valputställningar men man vet aldrig....
20150306
Flushpoint What a Breeze parad
Jacke är nu parad med Maesydderwen Scout (Spikey). Det är samma kombination som vi gjorde förra året och resultatet av de valparna blev så bra att det fanns anledningen att göra om kombinationen. Ifall allt går som vi tänkt kommer Jackie få valparna kring 8-10 maj. Det betyder att det blir riktiga sommarvalpar med leverans i början av juli.