Spanielnytt ...(2013)
En sida med lite smått och gott från kennel Meryl och från spanielvärlden

 
2013-12-21
Nu har det blivit valpar
Jackie födde sina valpar den 20 december och det blev sju stycken, 5 tikar och 2 hanar. Alla är svarta utom en tik som är brun. Jacke födde valparna på fem timmar och allt gick jättefint. Hon är nu väldigt noga med valparna och flyttar dem gärna, men så försiktigt, så att hon får dem exakt dit hon vill. Pysslar och sköter om dem, och som alla mödrar är hon trött efter den omvälvande händelsen. Valparna mår ännu så länge finfint.
2013-10-21
Flushpoint What a Breeze parad
Nu är Jackie parad med Maesydderwen Scout (Spikey) vilket innebär att valparna väntas lagom till julhelgen som en fin julklapp. Läs mer på sidan planerade valpar.
(foto av Jackie taget av Hasse Sjöblom)
2013-10-19
Fler placeringar för Meg
Återigen fick Paul starta Chyknell Curlew, denna gång på grannmarkerna i Strängnäs. Jörgen Sandberg dömde och det hela resulterade i en andra-placering med CK.
Från höger i bild: Vinnare Anne Imeland/Elderdale/Edge, 2:a Paul med Meg, 3:a Helena Lindström/Stawaskogens Jolineoch 4:a Helen Nyman/Finno Dancer
2013-10-12
Framgångar i Sverige
I ett parsläppsprov på fantastiska marker på Trystorps Gård utanför Örebro skördade Chyknell Curlew återigen framgångar. Provet som dömdes av den brittiske domaren Michael Walsh och den svenske Jörgen Andersson, gjorde Meg en mycket bra prestation i konkurrens mot 17 andra segrarklasshundar och vann alltihopa med CERT. En stor prestation av den lilla arbetsmaskinen Meg. På fotot ses Meg som andra hund från höger. Till vänster om oss Helen Nyman och Finno Dancer som tvåa, domarna Michael Walsh och Jörgen Andersson, 3:an Ulf Westlund med Whaulpley Nordmarka och Elisabeth Persson med Vagnmakarens Noblesse. Diplom gick till Bengt Rödseth, Bert Andersson och Per Froststråle. Kan inte låta bli - av fyra placerade var tre cockrar - bruna allihopa - vad det nu kan innebära...

2013-10-06
Framgångar i Danmark
Chyknell Curlew (Meg) startade tillsammans med Paul Anderson (till höger på bild) på ett parsläppsjaktprov i Danmark i open class (motsvarande vår segrarklass) för den irländske domaren Mark Stewart och den danske Thomas Odebjerg. Allt gick väldigt bra och det blev en kamp på målsnöret i en runoff där Meg fick falla till föga för den toppvinnande Tiptopjack Thrift (imp UK). En tröst är dock att vinnande hund vunnit det mesta i Danmark de senaste åren. I och med att Meg placerade sig på detta prov är hon också meriterad till att starta på det danska mästerskapet senare i höst.

2013-10-04
Årsdebut på fältprov
Chyknell Curlew (Meg) och Flushpoint What A Breeze (Jackie) gjorde årsdebut på fältprov och för Meg blev det Sverigedebut. Ett parsläppsprov med 18 startande hundar där Elsebeth Bergqvist och Royne Svensson agerade domare. Provet gick norr om Uppsala på Bengt Rödseths fina marker. Jackie gick väldigt bra i båda släppen och Paul var mycket nöjd själv. Meg fick starta med att hon fick jaga på en tidigare påskjuten fågel vilket hon hanterade väl. Provet fortsatte och snart sköts ytterligare en fågel som hon inte lyckades finna inom rimligt tid varför jag bröt provet innan det hann gå fel ännu mer. Lite snopet men desto roligare var det att Jackie och Paul blev placerade som trea med CK.
2013-09-29
Tiden bara rusar...
Helt plötsligt är det höst och man undrar vart tiden tog vägen. Hanvalpen vi hade till salu (nedan) såldes snabbt och har nu funnit ett gott hem i Södermanland. Nu ägnas tiden mest åt att försöka hinna med träning och förberedelser för höstens äventyr. Sommaren var varm så det blev inte så mycket träning - det fanns ju något att skylla på...
2013-09-29
Vattenprov Chyknell Curlew
Vår nya cocker - Chyknell Curlew alias Meg - startade på vattenprov som hon klarade. En bruten klo la dock viss sordi på entusiasmen, men bussig som hon är fixade hon vattenprovet ändå.

2013-05-02
Hanvalp efter Timsgarry Bell till salu
På grund av ett oväntat sent återbud finns en hanvalp - Meryl Mountainer "Monty" - till salu. Han är född 2013-02-26, är svart med lite vitt på hakan. Pappa till valparna är Maesydderwen Scout ("Spikey"). Om du är intresserad är du välkommen att höra av dig på tel 0152-200 93 (bostad), 0708-200 930 (Maria) eller 0737-286686 (Paul).

20130401
Valparna leker med Flame
Pekingesen Flame är så förtjust i valpar och kan inte fort nog få träffa dem. Hon skulle helst ligga i valplådan från dag 1 då valparna föds med det är inte alltid uppskattat av mamman till valparna. Nu har dock Sisi's valpar flyttat ner i köket och Flame får sitt lystmäte tillgodosett. Se här video hur valparna leker med Flame.
20130330
Tyvärr inga valpar för Chyknell Curlew
Nu har vi konstaterat att det tyvärr inte blir valpar efter Meg. Hennes hormoner har lurat oss med att yttre tecken visat på dräktighet men ett ultraljud gav oss besked att så var inte fallet. Nu väntar vi till nästa lämpliga tillfälle och fram tills dess får Meg förberedas för nästkommande jaktsäsong vilket blir minst lika spännande. Tack alla som visat intresse och om det kvarstår får vi hoppas på nästa gång.

2013-03-26
Valparna nu 4 veckor
Sisi's valpar växeroch utvecklas helt enligt plan. Det är som ordstävet säger - hälsan tiger still. De har ätit, sovit, blivit omskötta av Sisi och allt har varit lugnt. De äter hundmat sedan en vecka tillbaka och det behövde de ingen invänjning tilll. Äter nu fyra gånger om dagen och är riktigt tjocka och runda om magen. Idag på sin 4-veckors-dag fick de också flytta ned på köket och det var uppskattat av både dem och oss. Man får lite bättre överblick när man har dom brevid köksbordet och det är så mysigt att få krypa ned till dem och bara bli anfallen av fem små illbattingar med små, små tänder som de använder för att upptäcka världen.. Svårt att ta foton så det fick bli ett mat-foto. Men mer kommer. Också en liten video som Paul tog på morgonen. Sisi valpar 4 veckor video

20130302
Timsgarry Bells valpar har kommit
Den 26 februari fick Sisi sina valpar. Det blev 4 hanar och 1 tik. Alla svarta och förefaller vara mycket välmående. Tiken kommer stanna hos oss och grabbarna har sålts till jättebra hem runt om i Sverige.
20130302
Chyknell Curlew nu i Sverige
Meg har nu kommit till Sverige och kennel Meryl. En förtjusande tik som snabbt har anpassat sig till vår kennelmiljö och kompisarna där. Hon förefaller vara väldigt trygg och stabil. Hon är en välkonstruerad medelstor tik som efter ett bad lyser i pälsen. Jag är mycket glad och nöjd över nyförvärvet. Nu hoppas vi bara att hon är dräktig (parad med FTCH Mallowdale Zander.
20130202
Meg - en ny förmåga till kenneln
För många år sedan var jag och Paul på det brittiska mästerskapet i England och jag fick se en fantastisk tik som jag blev förälskad i. Det var Chyknell Jessica ägd av gentlemannen Joe Shotton. Bilden av Jessica har funnits på min näthinna länge och hon har dessutom visat sig vara av yttersta klass som avelstik. Nu har vi fått förmånen att köpa en tik, Chyknell Curlew, som är just barnbarn till Jessica. C Curlew - kallade Meg - är helsyster till FTCH C Iris och FTCH C Lily.Se hennes stamtavla här Allt praktiskt måste göras för införsel till Sverige och om allt går som vi vill kommer hon hem om tre veckor (rabiesvaccineringskrav) och är då parad med FTCH Mallowdale Zander. Mer info presenteras snart med fullständig stamtavla för tiken och planerade valpar.
20130202
Timsgarry Bell dräktig
Sisi visar alla tecken på att vara dräktig och är nu sex veckor in på dräktigheten. Om hon följer det mönster som hon tidigare haft för födsel av valpar, kommer valparna sannolikt födas mellan den 22 och 24 februari. Det ser jag verkligen fram emot!