Spanielnytt ...(2012)
En sida med lite smått och gott från kennel Meryl och från spanielvärlden

 

20121223
Timsgarry Bell parad
Sisi (foto till vänster) är nu parad. Pappa till valparna blir Maesydderwen Scout (Spikey - foto nedan). Båda har topphärstamning och det här blir Sisi's sista kull. Valparna förväntas bli i början av mars med leverans i maj. Mer info på sidan planerade valpar.

Om du är intresserad av den här kombinationen är du välkommen att höra av dig - 0152-200 93 eller 0708-200 930 eller per mail: maria.mullersdorf@meryl.se

2012 11 12
Timsgarry Bell tvåa på SM
Stor glädje när Sisi återigen visade sin kvalitet genom att bli tvåa på Cocker SM i helgen. På grund av ändrade arbetsförhållanden har jag inte haft möjlighet att träna Sisi utan Paul har ställt upp med den biten. Det var inte mer än rätt att han också fick föra henne på mästerskapet och det gjorde han med den äran. Måste dock erkänna att det var sjufallt värre att gå bakom och titta på när de skulle upp till bedömning. Slutet gott allting gott. Sisi har sedan hon debuterade på unghundsderbyt vid två års ålder och sedan varje år på mästerskapet alltid placerat sig vilket vittnar om grundläggande kvalitet. Ett stort grattis till de övriga placerade och framförallt till Hasse Sjöblom som med sitt kennelprefix Vagnmakaren kan stoltsera med både vinst och fjärde plats på årets SM. Resultet blev:

1:a Vagnmakarens Noblesse
2:a Timsgarry Bell
3:a Stawaskogens Joline
4:a Vagnmakarens Yunnan

Diplom till:
Saxaphone Woodcock
Lowflyer Nipp

20121021
Travis Face Factor i ny utformning
Efter en längre tids besvär med en svansskada fanns ingen annan utväg än att kupera svansen på Factor. En åtgärd som jag drar mig för efter erfarenheteram med jaktcockrarna där det är snarare regel än undantag att behöva göra det här mycket jobbiga ingreppet. Factor är dessutom en mycket mjuk hund och det har onekligen varit jobbigt för honom under läkningsprocessen. Svansen ser u som de såg ut före kuperingsförbudet och det är onekligen något speciellt med den korta svansen som har en otrolig frekvens. Factor mår hyggligt bra även om det fortfarande är ömt.

Kuperingen innebär att han inte längre får ställas ut och därför är hans karriär slut i utställningsringarna i Norden och stora delar av Europa. Det har kommit en del anbud från Kanada och USA men hittills vill jag inte släppa honom. Måste säga att det känns orättvist att han inte får ställas ut med hänsyn till att han är född 2008 (tidigare fick man det) samtidigt som stående fågelhundar fortfarande har dispens från den regeln. (foto från Ulriksdal 2011, då han blev BIR och hade svansen kvar)

20121021
Jaktcockervalpar till salu
Nu finns jaktcockervalpar till salu hos Peter Jansson. Valparna är efter Lowflyer Nipp och Meryl Rosegarden. Båda föräldrarna har topphärstamning. Kontakta Peter för mer info på mail: p_janson@telia.com.
20121021
Grattis!
Grattis till Helene Pettersson och Meryl Sunpower som startade i öppen klass och presterade ett 2:a pris. Ett stort grattis till er båda!

20120716
Jaktcockervalpar
Vi planerar nya valpar till våren efter Timsgarry Bell, men fram tills dess finns redan födda och valpar på gång i sommar. Hos kennel Vagnmakaren finns valpar födda - ring Hasse Sjöblom 0481-435224. Marcus Sjöborg, kennel Flushpoint, väntar valpar de närmaste veckorna - tel 0760 - 87 830 30; 0514 - 322 33. Båda kullarna har topphärstamning.

20120716
Flame och Kalla leker
Pekingesen Flame och springer spanieln Kalla har många roliga stunder...

Se video: Flame och Kalla leker juli 2012

20120716
Om allt går som vi vill
Ett villkor för att få köpa pekingesen Flame var att den forne ägaren och numera delägaren Dr Gail Forsythe, kennel Lionheart, skulle få en valp från en framtida kull. Efter många tankar och kval har vi nu bestämt att hon ska paras vid nästa löp som blir någon gång vid årsskiftet.. Hanhund är dock inte bestämd - sannolikt en stilig hane med rysk-engelsk påbrå som finns i Spanien eller en hanhund från en mycket anrik engelsk kennel.

Foto taget i juli 2012

20120716
Tiden rusar
factor 2011Om det är ett ålderstecken eller inte låter jag vara osagt - men väldigt vad tiden rusar. Helt plötsligt har det gått två månader sedan jag uppdaterade hemsidan och det är inte bra. Kort om vad som har hänt sedan sist:

  • Singel valpen Meryl Scilla Surprice har flyttat till sitt nya hem och charmar sin omgivning enligt rapporter vi får.

 

  • Travis Face Factor har ställts ut med framgång;
    • I Ulriksdal den 13 maj blev han 4:a BH i en superstark hanhundsklass för Marjo Jaakola
    • I Österbybruknden 26 maj blev han 2:a BH (efter certvinnaren på Malvern i år!) för Jens Karlsson
  • Lite sämre gick det dock:
    • I Högbo den 15 juli då Factor blev utan ck för Per Iversen. Lite udda då samma domare satte honom som gruppvinnare förra året på en internationell utställning. Men så är det i utställningsvärlden, ibland går det super och andra gången inte så bra....
  • Pekingesen Empress Eternal Flame for Lionheart har fått tillbaka sin päls och är i strålande kondition. Hon styr och ställer med alla hundarna i kenneln som med förskräckelse upptäcker ett pälsmonster som talar om hur saker och ting ska gå till. Det enda knep de andra har är att springa över och förbi henne - där kommer hon till korta. Den enda som inte är riktigt med på noterna är wachtelhunden Bruno som ser ut att vara nära gränsen för vad han tål när hon ger sig på honom.
20120506
Singel-valpen Scilla
Den ensamma valpen Meryl Scilla Surprice har charmat oss fullständigt! Ärligen kan jag erkänna att jag tyckte det var ganska hopplöst när det bara föddes en valp efter Whaupley Astrid. Vi har aldrig haft ensamma valpar förut och är vana vid att de alltid har syskon att leka och utvecklas med. Ett snack med erfaren uppfödare vittnade omatt de ensamma valparna blir så speciella och det är inga problem alls. Tveksam till utsagan men tiden har visat sig att det var ju helt rätt. Hade valpen inte varit såld i samma ögonblick som hon föddes hade hon definitivt blivit kvar. Sällan har vi haft något så iögonfallande, charmerande och bedårande valp. Hon får all uppmärksamhet från mamman och oss vilket hon nu tar helt för givet. Helt rumsren vid 7 veckor, leker jättebra själv när hon inte terroriserar pekingesen eller mamman och hittar på massor med bus. Vi är en erfarenhet rikare, upp över öronen förtjusta och vill förmedla till alla som får en singel-valp: Ni har en fantastisk tid framför er!
20120410
Travis Face Factor ögonlyst
Vis av erfarenheten att inga gentester kan ersätta den kliniska undersökningen och därför har Factor blivit ögonlyst igen och det blev helt utan anmärkning.
20120317
Det blev en liten Meryl Surpris
Efter att Rosie gått 68 dagar efter parningen trodde vi inte att det skulle bli några valpar, trots att vi tyckte oss känna åtminstone en valp. Ringde och mejlade runt till valpintressenter med budet - tyvärr det blev inga valpar. Döm om vår förvåning då Rosie fick förvärkar dag 70 och födde en liten tik dag 72. En liten tik som var helt normal och pigg som tusan. En kopia av sin mor, brun med vitt på bröstet och en "gräddfläck" på hakan. Valet av namn blev enkelt - Meryl Surpris. Nu är valpen snart 10 dagar och mår som en prinsessa liksom mamma Rosie som dock tycker det ok men en aning tråkigt - antagligen lite för få valpar att se efter och då vill hon ha sällskap av oss.
20120211
Rosie är med största sannolikhet dräktig
Om inte hormonerna spelar oss alla ett spratt är Rosie dräktig och väntas få sina valpar i månadsskiftet ffebruari/mars. Efter förlusten av Arry känns det skönt att få vänta på nya liv....
20120210
Tack för allt Arry
Det är alltid lika tungt när gamla hundar har nått sin gräns och det finns ingen annan utväg än den sista vilan. Nu har turen kommit till trjotjänaren Sj(m)Ch Mankenbrook Spirit. Efter att ha varit en trogen jakthund i många år fick Arry i tre års tid en pensionärstid hos den kärleksfulla och omhändertagande Åke Hermansson. Åke och Arry fick några år med många, långa promenader efter Värnens strand. Arry passade nu och då på att ta en extra solosväng och kollade av den närmaste naturen, men som Åke uttryckte det - "han kommer alltid tillbaka och vill ha kli." Arry var som jakthund uthållig, lojal och hade en fantastisk förmåga vad gällde apportering. Hade man Arry med sig på jakten visste man att inget blev kvarlämnat i marken. En fantastisk förmåga som han i hög grad nedärvde till sin avkommor. Vi sörjer Arry som fick bli 10 år, men glädjen över att haft förmånen att ha hon överväger starkt sorgen. På fotot till höger syns Arry tillsammans med Paul när de startade och vann Unghundsderbyt.