Spanielnytt ...(2011)
En sida med lite smått och gott från kennel Meryl och från spanielvärlden

 
20111231
Rosie parad
Nu är Rosie (Whaupley Astrid) parad med Vagnmakarens Yunnan. Allt gick jättebra och nu är det bara vänta och se om det blir valpar. Beräknad valpning är den 28 februari. Rosie är också ögonlyst och det var helt utan anmärkning. Vid intresse är du välkommen att höra av dig.
20111224
GOD JUL!java
En riktigt GOD JUL önskar vi alla vänner och bekanta - såväl två- som fyrbenta. Med önskan om en riktigt skön och avkopplande helg återkommer vi med nya krafter mot det nya året med alla dess möjligheter och utmaningar. Fotot till höger är av Nancarrow Cinnamon som avslutade sina dagar här i höstas men som skänkte oss så mycket glädje och fina valpar - bland annat Rosie, som tar hennes goda egenskaper vidare.
20111224
Whaupley Astrid har börjat löpa
Nu drar det ihop sig - Rosie började löpa för några dagar sedan och kommer troligen paras vid mellandagarna - nyår. Hon har blivit veterinärbesiktad och fått klartecken till parning.
20111210
Välkommen Flame!
Så äntligen har Flame, Can Ch Empress Ternal Flame for Lionheart, kommit till oss! Jag hämtade henne från Helsingfors dit hon flygit med sin ägare Dr Gail Forsythe för att ställas ut där i dagarna två tillsammans med sina japanese chin kompisar från Kanada. Tyvärr fick hon en ordentligt ögoninflammation under flygresan, men tack vare en fantastisk veterinär på utställningen kunde vi snabbt ge henne medicin. Naturligtvis blev det inte något toppresultat på utställningen, med hänsyn till ögat, men väl ck och en fjärdeplacering i juniorklass för den brittiska domaren Karina Le Mare. Dagen efter blev definitivt ingen succe för den svenska domaren Bengt Åke Bogren som gav Flame ett blått band. Väl hemma och med ögat helt läkt har Flame anpassat sig till de svenska förhållandena på ett utmärkt sätt även om de andra hundarna tycker att hon ser lite kul ut - särskilt jaktcockervalparna. Det enda problemet är att Flame kommer i precis lagom höjd för alla svansviftningar men hon börjar lära sig att ducka. En fantastisk liten hund som "snorklar" sig runt i hemmet och får mig att ständigt le.
20111201
Fantastiska nyheter!
Idag undersöktes Priorsmeadow Spurt av professor Narfström som kunde konstatera att han inte har PRA utan den form av ögonsjukdom som man tidigare sett främst hos hos flat coated retriever och border collie men även hos engelsk springer spaniel och dandy dinmont terrier. Sjukdomen är av inflammatorisk karaktär och man tror att miljömässiga faktorer kan vara orsak. En artikel om just det här tillståndet finns publicerat i Hundsport nr 7-8 2011. Vi är förstås väldigt glada för detta främst föratt ett allvarligt orosmoment försvunnit för jaktcockeraveln med hänsyn till den omfattning som Spurts pappa använts.
20111201
Nu har vi valt hane till Rosie
Höstens utvärdering av olika hanhundar som partner till Whaupley Astrid har nu nått till sitt resultat. Valet föll på den väldigt trevliga Vagnmakarens Yunnan som vann årets unghundsderby. Det är således en ung hane som visade stort mod och kraft under fältarbetet vilket imponerade stort på mig. Läs mer på sidan valpar.

20111112
Cocker Mästerskapet 2011
En kort resume av deltagarnas släpp såsom jag såg och uppfattade det. (foton Anneli Sundkvist)

I en panoramabild får man en uppfattning om markens karaktär i början av provet. Till vänster de första ekipagen och jag står och väntar på min tur.

Hund & förare (ytterligare ägare) Kommentar
Smedmästarens Chabo & Alf Kardell Struken
Kenmilquin Lemon Maid & Per Froststråle Började i gles skog med slån som övergick i vass och gräsmark. Prövades på apport som Gry och Jörgen inte kunde lokalisera. Även Lemon Maid misslyckades. När Timsgarry Bell senare fann fågeln i sitt släpp, blev Lemon Maid diskvalificerad. Ute.
Smedmästarens Gry & Jörgen Sandberg (Rita Sandberg) Fick börja i jordärtskockor, forsatte genom vassbälte ut i gräsmark. I ett buskavsnitt skjuts en höna och en tupp bakåt. Jörgen förmår inte få ut hunden till hönan. Domaren avbryter. Ute.

Whaupley Tramp & Annikken Aagaard (Andy Robinson)

4:e placerad

Går i en blandning av gräsmark och vass intill en mindre sjö. Fasan skjuts som faller ut mot sjön. Apporteras okomplicerat. I det andra släppet är det tung gräsmark - såg ej vad som hände men klarade av även sitt andra släpp.

Timsgarry Bell & Maria Müllersdorf

3:e placerad

Började med en "blind" apport som fällts under Jörgen och Grys arbete. Arbetade i gräsmark och efter ett dike där fåglar sprang framför. Ytterligare en omarkerad apport som skjutits för annan hund bärgades hem. I andra släpp tung gräsmark, stötte fågel som dock den andra hunden knallade på. Efter ett tag fick Sisi hämta fågeln.
Vagnmakarens Wilma & Hasse Sjöblom Gick i gles skog och vass utefter sjö. Missade vilt. Ute.
Red Garlics Honung & Reino Unosson Gräsmark och sedan vidare i rörflen där Honung blir för ivrig och går efter. Ute.

Whaupley Ulrica & Torbjörn Augustinsson

Skyttarnas pris

I vasss och sly utefter kaal där fåglar springer framför. Fasan skjuts som Ullis inte stött. Dirigerades ut och bärgade fågeln. Fortsatte i gles skog och rörflen. Fick fåglar på vingarna och apporterade ytterligare någon. Andra släpp såg jag inte - klarade sig igenom och var kvar.

(Fotot till vänster är Torbjörn och hans nya unga hund Sam - från unghundsderbyt)

Vagnmakarens Noblesse & Elisabeth Persson Gick i högt rörflen och stötte så småningom fågel. Svår apport som hunden bärgade hem. I andra släpp i tung gräsmark men där hunden missade en apport som annan hund fann. Ute.

Buisey Lizzy & Marcus Sjöborg

2;a placerad

Gles skog, vass utefter kanal. Fågel springande framför men som till slut lyfte, varav en skjuts och apporteras. I det andra släppet i rörflen där en tupp til slut reses och skjuts. Viss svårighet att dirigera ut till nedslagsplatsen.
Stawaskogens Joline & Helena Lindström Struken
Maesydderwen Schout & Paul Anderson (Hasse Sjöblom) Fick börja i gräsmark där många fåglar sprungit in framför föregående ekipage. Blir för ivrig och går för långt ut. Ute.
Catchin Defender & Jenny Furenbäck Jobbar i rörflen men blir för ivrig och går för långt ut. Ute.

Saxaphone Woodcook & Jörgen Sandberg (Rita Sandberg)

VINNARE

Får ett kort släpp i rörflen där hunden snart stöter fasan som skjuts och apporteras. I sitt andra släpp går de i gles skogsmark, fågel skjuts som faller långt ut. Transporteras närmare och klarar att apportera fågeln.
Meryl Happy Lad & Maria Trogen Startar i tung gräsmark där många fåglar sprungit framför tidigare ekipage. Jobbar på bra men blir alltför ivrig och stor i sitt sök. Går efter. Ute,
Whaupley Latte & Hasse Sjöblom Går i rörflen men blir för ivrig då det skjuts för annan hund. Går efter. Ute.

En andra panoramabild av provets beskaffenhet i början. I mitten Yvonne Schwermers hårsvall och längre fram de först startande ekipagen.

20111107
SM Cocker 2011 - ett litet foto-collage

Alla foton av Anneli Sundkvist - ett stort tack till henne!

 

 

 

 

 

Inget är som att vänta på sin tur!

 

 

Vi hade startnummer fyra och gick för den ena av de två brittiska domarna. Eddie Scott dömde ekipagen med jämna nummer på vänster sida där vi gick och Bill Leonard hade udda nummber på höger sida. Alltså gick startnummer två före mig. De fick börja i jordärtsskockor (i bakgrunden på bilden). Sedan gick man igenom en vassridå för att komma ut på gräsmark i gles björkskog. Slutligen kom de till ett avsnitt med hallon, nässlor och häggbuskar där en fasan flög framåt och blev den första apporten att bärga i SM. Samtidigt flög en tupp ut bakåt (se nedan) som visade sig att bli en första uppgift för oss.

 


En fasantupp som flög bakåt under den första hundens arbete och det visade sig att bli vår första "blinda" apport

 

Och mer väntan då den första påskjutna fasanen ska hittas av Smedmästarens Gry och Jörgen Sandberg. Jörgen fick kämpa en del med Gry och lyckades inte få henne till nedslagsplatsen.När Gry inte fann fågeln fick startnummer två (Kenmilquin Lemon Maid och Per Froststråle) gå in och göra ett försök. Inte heller de lyckades med uppdraget. Slutligen gick domarna ut och letade efter fågeln. Inte heller de fann den.

Till slut kommer de tomhämta och jag får i uppdrag att bärga den andra fasanen som flög bakåt. En god tid hade gått och vi hade haft fokus på vad som hänt där framme.

 

 

Här får jag anvisningar av domaren var man uppfattat att fågeln hamnat. Vi hade förflyttat oss en bit närmare som kan vara positivt för att inte behöva dirigera hunden så långt men å andra sidan så förlorade Sisi sin markering när vi gick från den ursprungliga platsen. Vinden kom från höger och därför gällde det att försöka få Sisi till vänster om den förväntade nedslagplatsen så att hon med hjälp av vinden kunde lokalisera fasanen.

Efter att Sisi dragit alldeles för mycket till vänster lyckas jag få henne i position och sedan skötte hon allt själv med den äran och här kommer hon med fasanen till min stora lycka. Trots anvisningar och goda råd verkar det alltid som fågeln ligger lite annorlunda än vad åtminstone jag uppfattat. Det är tur att det inte är jag som ska leta rätt på apporterna!
En svår start för vår del men som vi till vår storaglädje klarade av. Det hade varit snopet att åka ut utan att få visa Sisi på det hon är alldeles bäst på - fältarbetet. Det är så skönt att lämna över den bärgade tuppen till domaren och veta att det var helt ok arbete som presterades.


Äntligen har vi fått komma igång. Vi fick börja strax före den plats där man trodde att den första fågeln fallit och som Jörgens och Pers hundar inte funnit. Efter bara fem-tio meter satte Sisi ned huvudet och apporterade den förlorade hönan. I markavsnittet ovan smalnar marken av mer och mer och till höger om oss går startnummer tre - Annikken Aagaard med sin Whaupley Tramp. Det är fantastiskt med de här hundarna - trots att vi stundtals går så nära att hundarna korsar varandras väg, de springer på varandra och har förare som visslar om varandra - förlorar de inte fokus utan jobbar på med det de tycker är allra roligast i livet - att finna vilt. Annikken och Tramp fann sin fågel som hunden apporterade snabbt och effektivt.


Det visade sig att den högra sidans ekipage hade fåglarna på sin sida. De fanns i den mer täta vegetationen utefter en liten insjö och kanal. Återigen gick en fasan upp på den andra sidan som Vagnmakarens Wilma (en av mina favoriter) och Hasse Sjöblom fick på vingarna. Tyvärr missade Wilma ett vilt och fick däför inte fortsätta. Fågeln sköts och hamnade ute på ett gärde. Återigen fick vi ut och apportera en fågel som Sisi inte stött. Det blev en lång apport och jag fick uppgift att styra hunden till ett område som var ganska distinkt och däför lätt att hålla fokus på. Sisi ville hela tiden gå nedanför och till vänster om den plats jag ville ha henne men till slut lyckades jag få henne dit jag fått uppgift om att fågeln skulle finnas. Men igen drog hon nedåt och till vänster. Tack och lov är dessa britter fantastiska på att läsa hundar. Nu sa Eddie åt mig att låta hunden jobba eftersom han såg att hon verkligen jobbade på vittring. Mycket riktigt hittade hon fågeln i det område hon hela tiden velat till. Vår tredje "blinda" apport var bärgad.

Fågeln apporterad och i hand - det är väldigt skönt!

Och överlämnad till domaren - ändå bättre!

Efter att ha apporterat den tredje fågeln fick Sisi till slut sin stöt och det blev igen en ganska svår apport. Det vi inte visste var att ungefär där fågeln hade fallit, sprang en hare ut. Naturligtvis tog Sisi harlöpan vilket gjorde det hela lite besvärligt. Jag fick tillbaka henne, skickade ut henne men igen ville hon på löpan och hamnade på några fasaner som hon stötte. Igen dirigering till den förmodade nedslagsplatsen men lite till vänster och då kom hon rätt på vinden, fick vittring och apporterade in fågeln. Puh tänkte jag men nu fick vi vänta eftersom man skjutit en fågel för Torbjörn Augustinsson och hans Whaupley Ulrica. Eddie ville vara säker på att "Ullis" skulle få in fågeln innan han avbröt mitt släpp. Tack och lov vet jag att Torbjörn har full koll på dirigering och apportering och därför var jag inte så nervös för att vi skulle behöva ta ytterligare en blind apport. Och jag fick rätt - Ullis fixade det hela galant. Det är inget tvivel om att det är väldigt roligt att gå på jaktprov och att starta på SM men när man väl är där är nog det skönaste när man får avsluta en bedömning som gått hyggligt.

Vårt andra släpp för domaren Bill Leonard gick bitvis lysande, bitvis drog Sisi lite på löpor - inte utom håll men tillräckligt för att det stundtals skulle bli oflyt i söket. I detta släpp fick hon en stöt inom en hygglig tid men nu blev den andra hunden lite ivrig och drog på den. Jag fick kalla in Sisi och det blev igen en väntan innan förbrytaren var hos föraren. Nu blev det en dirigering igen som blev ok. Båda släppen var avklarade och vi var en av fem ekipage som överlevt utan diskvalificerande fel. Kändes onekligen bra, men mycket vill ha mer. Jag visste att de många apporteringarna visserligen var till min fördel men också nackdel eftersom det hade kunnat vara mer distinkt. Sammanfattningsvis är jag supernöjd med Sisi som alltid ställer upp och gör sitt bästa utan att förlora sin cockersjäl - dvs att vara lite egensinnig - det måste få finnas även hos henne.

20111106
Cocker Spaniel SM
SM för Cocker hölls utanför Strängnäs under närmast perfekta förhållanden. Lagom med fågel, bra skytte och massor med trevliga hundar att se på. För att göra en lång historia kort slutade det hela med följande resultat:


Vinnare; Saxaphone Woodcook, Jörgen Sandberg
2:a Buisey Lizzy, Marcus Sjöborg
3:a Timsgarry Bell, Maria Müllersdorf
4:a Whaupley Tramp, Annikken Aagaard

Sisi höll alltså måttet även i år - det är femte gången hon startar på SM - med tre placeringar och två diplom som resultat. Hon fick många "blinda" apporter (vår akilleshäl!) men det ordnade rätt hyggligt ändå. Med hänsyn till att det var många mycket goda startande ekipage är jag mycket nöjd med Sisi och dagens resultat. Tack alla som gjorde dagen till vad den blev - supertrevlig med många glada tillrop på vägen.

20111025
Meryl Ring-Ouzel finsk jaktchampion!

 

Återigen härliga nyheter från Finland - tre starter i elitklass resulterade i bästa möjliga utfall = Finsk Jaktchampion. Vi kan bara bocka och buga för teamet Casper och Ringo och utbrista i ett jättelikt GRATTIS!!!

2011 10 05
Meryl Black Dove - jaktchampion inom parentes
Meryl Black Dove har i år, under sin andra säsong, meriterat sig till jaktchampion vad gäller det de jaktliga meriterna. Priserna haglar och nu återstår att få meriten på utställning för att det ska bli officiellt. Ett stort grattis till ägarna Tiina och Juha som förvaltat lilla Muu så väl!

20111005
Flame till Sverige
På världsutställningen i Paris i somras såg en fantastisk japanese chin tik och som föranledde mig att ta kontakt med uppfödaren. Efter diverse mailkontakt åkte jag över till Kanada för att titta på hennes japaner med målsättningen att få med mig en tik hem. Döm om min förvåning om jag blir upp över öronen betagen av en liten pekingese! Hela resan slutade med att jag fick köpa den lilla Flame och om allt går vägen kommer hon att komma till Sverige efter Helsinforsutställningen i december där hon ska ställas ut. Ett stort tack till Dr. Gail Forsythe, kennel Lionheart som gav mig den möjligheten.

20110918
Mera Ringo - fler framgångar
Precis som förra året kommer Ringos framgångar slag i slag. Det andra första priset i elitklass jobbades hem den här helgen. Inte nog med att det var ett första pris utan det var från ett sjöfågelprov som ställer mycket höga krav på både hund och förare. Uppenbarligen höll både fysik och ork eftersom resultatet blev så bra. Fotot till höger visar lite av den fysiken, Det är inte ofta man gläds över att fått ett gult band på utställning - MEN, i detta läge är det körkortet för att i framtiden få ut Ringos titel. Även om den tredje championatsmeriterande ettan i elitklass dröjer, är alla förutsättningar i varje fall borgade. STORT GRATTIS!

20110911
Meryl Ring-Ouzel fortsätter med sina framgångar
Ringo gjorde debut i elitklass idag och fortsätter de fantastiska framgångar han påbörjade förra säsongen. Det blev topp direkt med ett 1:a pris. Vad ska och kan man säga? Ett fantastiskt ekipage som utgörs av Ringo sin duktiga partner Casper Grönblom. Fotot vänligen skickat från Casper.

20110911
Travis Face Factor BH4 SKK Gimo

En väldigt trevlig utställningsplats mötte oss i Gimo - visserligen "bara" en idrottsplats, men detaljerna är viktiga. I det här fallet möttes man av riktigt kortklippt gräs (viktigt när det har regnat så mycket som det har), bra avlastningsplats, nära till ringen, hyggliga grusvägar att dra burar och annta på, hjälpsamma funktionärer. Sedan en rad bekanta trevliga människor runt cocker ringen som gör det ändå roligare att var apå plats - oaktat hur det går. Sedan hade de fina priser av olika slag vilket inte är fallet på alla utställningar. Patric Ragnarsson dömde och Factor placerades till slut som BHr. Lite bortskämda av tidigare framgångar, kändes det ändå som ett riktigt bra resultat. Tyvärr hade jag en tid att passa så jag hann inte vara kvar till tikbedömningen - Patric skrev lååååånga kritiker och det drog ut på tiden. Men bland hanhundarna blev resultatet följande:

BH1 Ch Charbonnel Blue n´Yellow
BH2 Ch Charbonnel War Paint
BH3 Evermore Vom schloss Hellenstein
BH4 Ch Travis Face Factor (foto från utställningen i Ulriksdal tidigare 2011)

20110821
Travis Face Factor BIM på SKK Eskilstuna
Efter ett uppehåll från utställningar under sommaren anmälde vi oss till SKK Eskilstuna som ligger "nästgårds" och för den för oss okände domaren Johan Andersson. Fyrtio vuxna anmälda och tack och lov uppehåll i regnandet som dominerade dagarna innan. Det blev en väldigt trevlig tillställning, många bekanta ansikten, bra utställningsplats (om än fortfarande blött på marken) och som sagt härligt resultat för vår del - bästa handhund, Cacib och BIM.
Fotot är från BIR och BIM konkurrensen där Marie Loré drog det längsta strået med Kristina Sterneborgs Westerner Make it Happen. Foton vänligen av Malin Törnblad.

 

2011-08-20
Stor sorg - Nancarrow Cinamon "Java" har slutat sina dagar

Efter drygt 13 år tillsammans med Java är det med stor sorg som vi inte längre har henne hos oss. Den stora personlighet och karaktär som speglade henne kommer resultera i ett stort tomrum. Java levde ett superfriskt liv -vi besökte veterinär endast en gång under alla år. De två sista åren utvecklade hon juvertumörer som sannolikt gav dottertumörer som i sin tur satte stopp för fortsatt gott liv på slutet. Trots att hon hade en inavelskoefficient över 30, var hon som sagt aldrig sjuk, hade stora friska kullar (7-8 valpar i vardera), hade jättebra förlossningar och skötte valparna exemplariskt. Trots sin ålder hade hon ytterst få gråa hår vilket gjorde att hon såg ständigt ung ut.På hennes sista halva dag blev hon akut dålig och tack vare att vi hade vår veterinär hemma hos oss, fick hon avsluta sitt liv utan att hon märkte det, vilande i vardagsrummet och med mig som sällskap in i det sista.

20110625
Jaktcockerkull planeras
Till årsskiftet kommer Whaupley Astrid att paras.

Se mer info på sidorna planerade valpar

20110625
Timsgarry Bell valpar 8 veckor

Nu har valparna blivit drygt åtta veckor och börjar så smått lämna kenneln för att åka till sina nya hem. Övergången har gått väldigt bra - en del sover till 9 på morgonen (non-stop!). Paul tog foton av dem innan de åkte och de var mycket pigga den dagen! På fotona här är det Meryl Sunshine som fått tag på en dyrgrip - en bit mossa . som måste gömmas och det snabbt! Se fler bilder på valpsidorna.
20110611
Meryl Twister har fått valpar
Nu har Twist fått sina valpar och det blev två tikar - en svart och en brun. Den ena ska följa med Twist hem till Norrköping och den andra kommer hamna i Strängnäs. Allt väl med både mor och döttrar.

20110523
Travis Face Factor på Hässleholmsutställning
Det blev flaggan i topp igen denna helg för Factor och mig. Efter en resa på 50 mil till Hässleholm fick vi det stora nöjet att ställa ut för domaren Sara Nordin. Totalt 70 hundar anmälda och det var lite nervöst med hänsyn till att det skulle bli debut i championklass med fem andra superfina champions. Till min stora glädje tyckte domaren att Factor höll måttet för en champion OCH att han skulle vinna klassen! Sedan gick allt slag i slag och vi slutade som bästa hanhund. I bir-tävlingen fick vi möta samma tik som förra helgen, Jens Karlssons jättefina Art Waves Chubby Chic. Den här gången fick Jens och tiken äran av att få den röd-gula BIR-rosetten och Factor blev BIM. Jättenöjda och glada efter en fantastisk helg satte vi oss i bilen för resan hem som gick lätt som en plätt. Ett stort tack till domaren Sara Nordin och alla andra trevliga medtävlande för en fantastisk dag i ett vackert Skåne. Inga foton från den här helgen men väl från förra då domaren hade fel ordning på rosetterna men som stämmer för den här helgen... (Tack Marie Lore för foto).

Resultatet (obs- ungefär så här - kan ha blandat ihop det!):

BIR Cert Cacib Art-Waves Chubby Chic
BT2 Oakbeach DreamsCome True
BT3 A Ones Salve Regina
BT4 Brightwood Sheer Bliss

BIM Cacib Ch Travis Face Factor
BH2 Ch Line Sam Someone to Hug
BH3 Cert Champ Line Sam Catch the Moon
BH4Ch Northworth Fear For Fight

20110523
Travis Face Factor valpar födda
Samtidigt som vi var som bäst i förberedelse för utställningen i Hässleholm kom ett meddelande från kennel Fyrstjärnans att det hade fötts fyra valpar som Factor är pappa till och mamman heter Manacas Sight for Sore Eyes. Det blev tre hanar och en tik - alla svarta. För mer info kontakta Elisabeth Lennartsdotter, Fyrstjärnans kennel

20110515
Video med Sisi-valpar
Imorgon blir valparna 3 veckor och sedan 3 dagar tillbaka har de fått hundfoder utöver det som Sisi kan erbjuda. Bordskicket är det väl lite si och så med. De börjar stappla runt lite också och ser ut att tagit en hutt eller två. Eftersom det är för tidigt att titta på valparna för andra än de närmast omvårdande, gjorde vi en liten videofilm.

 

 

 

 

 

Se filmen här

20110514
Travis Face Factor - ännu fler framgångar!
Framgångarna kommer slag i slag för oss med Factor. På dagens utställning i Ulriksdal (fd Skokloster) som dömdes av den brittiske domaren Irene Glenn, vann inte Factor bara en stor öppenklass, fick cert, blev bästa hanhund utan blev också till slut BIR. Glädjen kantades av att han därigenom blev svensk och norsk champion dagen till ära. En fantastiskt vacker utställningsplats som bevistades av så många glada människor och som gjorde dagen till en höjdpunkt. Vi är så stolta och glada över Factor som själv var omåttligt stolt när han kom hem och svassade förbi de andra killarna i kenneln med högburet huvud. Ett stort tack till alla som kom med glada tillrop, som gratulerade och var allmänt trevliga. Det förgyller tillvaron och då blir det inte så tungt att släpa alla prylar tillbaka till bilen (det var v ä l d i g t långt mellan utställnings- och parkeringsplats). Stort tack till Stina Yron Lund för fotot.

Resultatet i sin helhet:

BIR Cert Champ Travis Face Factor
BH-2 GB SEuCH Kyna GI Joe
BH-3 Strike Black
BH-4 Westridge Sweet'n Spicey

BIM Cert Art Waves Chubby Chic
BT-2 Westerner Play Games
BT-3 SEuCH Manacas Join the Joyride
BT-4 DK SEuCH Manacas In your Dream

20110508
Travis Face Factor GRUPPVINNARE!
Till vår stora glädje har vår Factor gjort stordåd i Norge tillsammans med sin uppfödare och delägare Kari Haave. När rapporterna började komma in på sms, höjdes glädjenivån i takt med resultaten. Först BH, cert och cacib som bara det är strålande nyheter. Sedan kom rapporten om BIR vilket var ju helt fantastiskt. Slutligen kom BIG och då fanns det inte gränser för hur glatt det var i Strängnäsregionen. Snabbt in för att kolla flygen till landet i väst men det senaste från Stockholm gick 16.50 och klockan var redan 16.30. Hur gärna jag än velat åka till Norge och sluttävlingarna så gick det inte att ordna med hänsyn till arbetet måndag morgon. Bilden av Factor är från helgens utställning i Norge och mer finns att läsa på kennel Travis hemsida.
20110429
Timsgarry Bells valpar födda
Den 25 april födde Timsgarry Bell sina valpar (e: Wyndhill Bragg of Drumnascamp) och det blev till slut 7 valpar. En hane (liver and tan) och sex tikar (röda och svarta). Både Sisi och valparna mår fint.

20110402
Nu är Twist parad
I morse parades Twist för första gången med Maesydderwen Scout. Allt gick bra och några parningar till blir det säkert. Sedan är det bara att vänta på vad som komma skall. (Twist till vänster och Spikey till höger)spikey

20110402
Factor valpar 13 veckor
Vi har fått foton från kennel Backhills på Factors förstfödda kull. Två valpar, 13 veckor, undan Backhill Marilyn Monroe. Det är inte utan att vi ser fram emot hur utvecklingen ska gå med dessa fina valpar. Nedan ses hanen "Igor" till vänster och systern "Iris" till höger. Onekligen är vi glada över att Factor verkar prägla sina valpar en hel del. Tack Karin Staaf för de fina fotona!

20110330
Travis Face Factor FN testad
Ytterligare ett test är nu taget - FN-test - på Factor och med resultatet" Normal".
20110325
Timsgarry Bell konstaterad dräktig
När vår veterinär var här och igenom alla hundarna (årlig genomkoll) kunde vi inte bara konstatera att alla var friska och pigga men också att han tydligt kunde känna fosterblåsor i Sisi's mage. Nu återstår bara att se vad resultatet i sin helhet blir...
20110325
Meryl Twister är på G
Nu har Twist börjat löpa och kommer således att paras inom kort med Maessydderwen Scout.
20110325
Ögonlysning
Nu är både Timsgarry Bell och Travis Face Factor ögonlysta och båda befanns vara utan anmärkning.
20110228
Timsgarry Bell parad!
Nu är Sisi parad med Wyndhill Bragg of Drumnascamp. Nu får vi hålla tummarna att det blir fina valpar efter påsk!
20110218
Nu löper Timsgarry Bell!
En månad tidigare än beräknat började Sisi att löpa och naturligtvis precis när vi skulle iväg på semester för att hälsa på vår dotter i Mexico. Att vi semestrar ihop tillhör inte det vanligaste (så blir det när man har hundar!). Tack vare bussiga och hjälpsamma kamrater som ställer upp som både hundvakter och som transportörer, kommer Sisi att komma ner till sin väntande boy-friend Wyndhill Bragg of Drumnascamp, där hanshundsägaren dessutom ställer upp och huserar tiken tills vi kommer tillbaka. Ett stort TACK till Torbjörn, Anneli, Morten och Hasse som ställde upp så att vi kan åka iväg! Nu håller vi tummarna så att parningen går som den ska.
20110130
Resultat 2010 höftledsröntgen jaktcocker
Nu finns sammanställning av alla höftledsröntgade jaktcockrar för året 2010. Andelen A-B är 75 % och hundar med C är 19 %. Två hundar hade vardera D respektive E. Se mer under sidan höftledsstatus.