Travis Wake Up and Dream 

1998 01 09 - 2010 06 08
e: Nuch SU(u)Ch Travis Vital Spark 
 
u: Travis Double Dream

stamtavla  

                                                                                  

"Mina" var svensk och norsk champion, Svensk Vinnare -01 samt Nordisk Vinnare -01. Hon hade ett ljuvligt sätt och var lika ljuvlig att hantera. När hon kom in i utställningsringen visade hon med stolthet upp sig som den välgående dam hon var, trots att hon var så kort i kroppen. Det var en fröjd att få visa henne. Med åren blev hon en härlig följeslagare och favoritstället framför alla var riktigt riktigt nära brasan på köket. Alla hundar respekterade henne trots att hon sällan sa ett pip. Valpar skulle hållas kort och på ett visst avstånd. Detta skedde endast med hjälp av hennes kroppsspråk och ett visst mått av morrande. Gäster i övrigt hälsades alltid välkomna och fick den mest hundrädda att koppla av. Visserligen gillande hon både att vara ute och cykla och promenera men med åren infann sig också ett visst mått av lathet. En egenskap som matte har största förståelse för. På bilden ovan till höger syns Mina i två års ålder, till vänster framför brasan vid 11 års ålder och till höger på SKK Västerås vid 9 års ålder. Tjusig som aldrig förr enligt matte och det enda som skvallrar om åldrandets tecken var att öronen övergått från färgen svart till distingerat grått..

 

Utställningskarriären

Under våren -00 flyttade Mina till kennel Meryl från sin uppfödare Kari Haave. Mina behövde lite tid för att växa i sin kropp men när hon väl gjort det gick det bra i utställningsringarna. Sina cert tog hon ganska snabbt i juni och juli 2000 för:

- Marianne Fürst Danielsson (S) SKK
- Tore Fossum (N) SKK
- Per Svarstad (S) SKK

Höjdpunkten i Minas och min utställningkarriär var Stora Stockholmsutställningen 2001. I konkurrens med 110 cockrar under domaren Kari Granaas Hansen blev Mina först bästa tik och därefter BIR. Bilden till höger visar från bästa tik konkurrensen där Mina och jag är tredje hunden bakifrån.  

Som grädde på moset lyckades hon i grupptävlingen bli placerad på en hedervärd tredje plats. Bilden nedan visar den "line-up" som var i gruppen där uppfödaren Kari Haave visade Mina till sin allra bästa fördel. 

Minas kullar

Mina har haft tre kullar, 2002, 2003 och 2005. Under våren -02 fick hon en kull hos sin uppfödare efter Nuch Classicway Coat of Arms. När hon sedan kom tillbaka till kennel Meryl bestämde hon sig för att flytta in från kenneln i boningshuset för gott. Flyttat in som en äkta sällskapshund med rätt att ligga i möbler, ha tillgång till alla rum och göra vad man vill. UTOM att ligga i sängarna - där går gränsen även för mig. Att flytta in i boningshuset är något som de äldsta hundarna får göra men Mina har bara smugit sig in som den kluriga lilla cocker hon är. I den första kullen fick hon fem valpar. Av dessa fem valpar har tre ställts ut med goda resultat. En av valparna, Travis Hold on to Your Dreams har tillsammans med sin ägare Brita Dafgård blivit svensk utställningschampion och vunnit världsvinnartiteln. Travis Fool for You har fått cert och hans syster Travis Face the Music har fått ett flertal ck på utställningar. 

Den andra kullen Mina fick 2003. Vi åkte till England och parade med GBShCh IrShCh  Wilholme Mystic Memory of Wilmerella. Mina fick sex valpar och likt sin mor är valparna sena i sin utveckling. En av valparna, "Chansa" var otroligt liten som valp och hade alla odds mot sig, men hon var en riktig överlevare. Idag jagar hon både rådjur och hare, driver med skall i cirka 2 minuter och kommer sedan tillbaka till husse. Inte dåligt men kanske inte helt enligt det traditionella sättet att jaga med spaniel.

Den 14  juni 2005 fick Mina sin tredje kull. Pappan den här gången är Ch Almanza Uncontrollable som är son till min Abel (Travis Able and Willing). Det blev en linjeavel på favoriten Ch Travis Vital Spark. Tre tikar och en hane blev resultatet denna gång . Kombinationen med Mina och Rolle kan bli riktigt bra både temperament och utseendemässigt. Minas mjuka sätt kombinerat med Rolles fullständigt hämningslösa levnadsglädje blir nog en väldigt bra mix. Båda rör sig fantastiskt vilket borgar för härligt gående valpar!