SUCH Travis Ricochette
901101- 010214

e: Lochdene Copper Kettle
u: Travis Billie Jean
uppf: Kari Haave 

stamtavla

Lovis var en elegant och ändå klassisk cocker.

Hon tog sina utställningscert på tre utställningar i rad vid 3 års ålder. Att det inte lönar sig att tävla med en hund som ännu inte är färdig, blir väldigt uppenbart när man betraktar Lovis utställningshistoria. 

De flesta domare har uppskattat henne framförallt för sina rörelser och hennes elegans kombinerat med klassiska uttryck.

1996 blev Lovis bästa tik och BIM för Joukko Leiviskä (SF) på SKK Västerås och till vänster ses Lovis pappa Lochdene Copper Kettle som blev BIR.

Ju äldre hon blev desto roligare tyckte hon att det var att visa upp sig. Sommaren -98 skrev Hasse Lehtinen:

"Välbyggd tik, mycket vackert huvud, snygg hals och överlinje, bra kropp, flytande rörelser, mycket vacker siluettbild. Som veteran är hon i fantastisk kondition."

Fotot till höger visar Lovis på Skokloster -98 i finaltävlingar i veteran- och jaktprovsklass. Hon placerade sig 3:a och 4:a i respektive klass i finalen.

JAKTPROV

Lovis hade ett fantastiskt sätt att röra sig och länge hade jag stora förhoppningar om att hon skulle bli en stark efterföljare till Oskar (Such Travis It´s A Black-Out) även jaktligt. Hon rörde sig nämligen mycket ändamålsenligt även i skogen där hon tog sig fram med lätthet och god fart. Dessutom visade hon ofta att hon har god näsa för att hitta vilt. Emellertid visade hon också ganska snabbt att hon kanske hade lite för mycket av en egen vilja som inte riktigt stämmer överens med de krav som jaktprov ställer. Hon ville ibland fixa saker och ting på egen hand och tyckte inte alltid att det är helt nödvändigt att vänta på mig.

Lovis var dock startad en gång på jaktprov, Hässelbyholm, vilket resulterade i ett andra pris i nkl, trots att hon gick sämre än någonsin avseende fart och stil. Men hon hittade fågel, var helt fast i flog och skott och gjorde ett mycket bra apporteringsarbete på skadad rapphöna. Kalle Blomqvist (SF) dömde och skrev i sin sammanfattande kritik:

"Hunden gjorde ett utmärkt arbete på skadad rapphöna som stöttes och sprang c:a 40 meter innan hunden fick tag i den och apporterade i hand. Denna hund kan gå till ett bättre pris med lite mera tur och bättre kondition."


VALPKULLAR

Lovis hade två valpkullar, -93 och -94. I båda kullarna fick hon 10 valpar. I den första kullen, efter importen Beligar Midas Touch, var det inga som helst problem, bortsett från att hon själv såg ut som ett skelett efter förlossningen, eftersom valparna tagit så mycket plats i magen, att hon på slutet inte kunde äta nästan något alls. Det var mycket oroligt. Hon hämtade sig dock fantastiskt bra och valparna blev runda, trinda och mycket pigga.

 


Kullen -94, efter Leavenworth It´s A Pleasure, var också 10 från början men tyvärr tillstötte komplikationer, bl a fick Lovis livmodersinflammation.  Ur den kullen behöll jag den svarta Ch Meryl Back to Basic.