Su(u)Ch  Nuch  
Travis Able and Willing
"Abel"

  2000-03-03 - 2006-12-17
e: Su(u)ch Travis Vital Spark
u: Su(u)ch Travis Hell No
Uppf: Kari Haave

 Stamtavla

Abel fick sina cert av:
Ritva Raita, (SF) SKK 2001
Moa Persson (S) SSRK 2001
Kresten Scheel, (DK), SSRK 2001
Kari Granaas Hansen, (N), NKK, 2001
Valerie Foss (UK) SKK, 2002
                                                                                                                                                                         

Abel - en livsglad cocker!

Abel var en glad prick och föreföll leva efter devisen "man får det inte roligare än vad man gör sig". Ständigt full fart och allltid med på noterna. Särskilt när någon kennelkompis satte fart hängde han gärna på, helst med vissa glädje-tjut vilket inte alltid uppskattades av den mänskliga omgivningen. En tennisboll som han fick apportera var den bästa ljuddämparen. Vatten var hans element i alla dess former och apportering hans gren. Han apporterade allt som kom i hans väg - bollar, skor, vattenskålar (helst med vatten i!), kaniner, fasaner, dummies, rengöringsflaskor, hinkar - ja allt!  I utställningsringen  visade han gärna upp sig. På trimbordet var han helt lugn och var veterinärernas drömpatient - särskilt vid ögonlysning. Abel var sammanfattningsvis en mycket positiv cocker-kille och var ganska sparsamt utställd, dock med viss framgång. De titlar han har är Svensk och Norsk utställningschampion. Hans son som även bodde hos oss något år, Ch Almanza Uncontrollable, tyckte att pappa var toppen och man märker att äpplet faller inte långt från trädet - åtminstone vad gäller livlighet.

Vatten är kul i alla dess former!  

Abel hjälpte gärna till vid snöskottning, lövkrattning och liknande. Allt som for i luften var superintressant. Det slängda/skottade skulle förföljas och undersökas. Det kunde bli en smula tröttsamt när man skall få iväg mängder med snö från gångarna och dessutom fick en Abel mitt i skoveln. Han själv kunde inte förstå att det kunde vara några som helst problem med hans hjälpsamhet. Lek med kennelkamrater i snön var inte heller något som han tackade nej till.

 

 

 
Abel hade full koll på all snö som skulle skottas iväg. Full aktion vintern -01 

Abels kullar

Abel fick under fyra år tio kullar:

År Tik Kennel Antal valpar Färger hos valpar
2002 Ch Travis Heavy Demand (orange roan) Travis 4 rött, orange
2002 Whoops A Daisy (blue roan) Almanza 7 svart, blått, orange, rött
2003 Usemade Hat Trick (svart) Barecho 6 svart, rött
2004 Ch Manacas Main Attraction (svart) Manacas 4 svart, rött
2004 Ch Wedeltas Magic Beauty (black & tan) Fancy Paws 8 svart, rött, black & tan
2004 Lellekis Busy Sunshine (röd) Leelekis 4 rött
2004 Frosty Mornings Ninetta (röd) Frosty Mornings 1 röd
2005 Hasam´s Always On My Mind (röd) Hasam's 4 rött
2006 Shimmerian Emerald Shimmerian 4 rött, svart, black & tan
2006 Usemade On High Heels (röd) Usemade 4 rött

 

Abel apporterade som sagt allt som kom i hans väg. Det fanns inget vilt som han inte apporterade (fasan, kanin, rapphöna, mås, trut, and). I brist på vilt tog han det som fanns - med stor förkärlek till bollar men även en sko var helt ok.

Abels jordeliv tog abrupt slut den 17 december 2006. Från att ha varit helt frisk, insjuknade han hastigt under dagen den 14 december, opererades akut för tarminvagination den 15:e, återhämtade sig väl den 16:e men dog av akomplikationer till operationen natten till den 17:e. Ironiskt skulle han ha parat en tik den 14:e men kunde inte det pga av det snabba förloppet. Om han hade gjort det hade jag kunnat ha en valp efter honom. Aldrig har jag saknat en hund så mycket som jag gör med Abel!
 

Abels härstamning

Abels stamtavla innehåller några av mina absoluta toppfavoriter med Ch Travis Vital Spark (Edvin) i spetsen och Ch Travis Hell No (Thea) som föräldrar. Edvin är för övrigt också pappa till Ch Travis Wake Up and Dream som också finns på kennel Meryl och presenteras på egen sida. 

Travis Vital Spark